contactproductenMarine

Een teakdek is niet alleen een lust voor het oog; het is ook uiterst functioneel. Teak wordt vooral gebruikt voor de duurzaamheid en de jarenlange weerstand tegen weer en wind, eigenschappen die belangrijk zijn in de jacht- en scheepsbouw.


Uitstraling

Teak heeft een mooie goudbruine kleur variërend van lichte tot donkere tinten. Teak is reeds meer dan 2000 jaar in gebruik in de jacht- en scheepsbouw en tot op heden heeft teak niets van zijn prachtige uitstraling verloren. Onder zowel droge als natte omstandigheden blijft teak stroef en antislip.
De belangrijke argumenten voor het gebruik van teak in nautische toepassingen vinden echter hun oorsprong in de exclusiviteit en de functionaliteit ervan.Om een waterdicht dek te maken is het van belang dat alle teakhouten delen onderling en de aansluitingen met andere materialen op de juiste wijze worden afgedicht. Dit zijn:

  • parallel lopende voegen tussen teakhouten dekdelen
  • voegen tussen de kopse kanten van de teakhouten dekdelen
  • aansluitvoegen van teakhouten dekdelen met andere materialen

Ook deze specialistische afdichtingen verzorgt Waterland Afdichtingen voor u. Ondersteund door de kennis en ervaring van de grote merken zoals Sikaflex, Saba, Otto en Bostik.


Postbus 330
2990 AH Barendrecht
Tel. 06 54294175

vca